Monday, May 4, 2015

Enllaçar múltiples tuits

140 caràcters són pocs, i malgrat ser el clau de l'éxit de Twitter, a vegades cal escriure-n una mica més. Ara les aplis de Twitter permeten enllaçar o lligar múltiples tuits perquè puguis continuar un pensament sense que es tregui (totalment) fora de context.

Per exemple, aquest matí, he vist aquest tuit de @JeffersonCatala i volia traduir-ho pels meus seguidors angloparlants.

JeffersonCatala-original

Però hi ha tants conceptes que ho he trobat impossible. Només explicar el fet que hi haguessin dos missatges diferenciats per dos grups lingüístics ja em gastava tots els caràcters! Així que ho he dividit en dos tuits. El primer destaca el fet que La Vanguardia ha fet un titular diferent pels dos idiomes:

LaVanguardia-1
I el segon explica el significat semàntic de la diferència:

LaVanguardia-2

Sempre és important fer tuits que es puguin llegir independentment de cap altre, i crec que aquest encara aguanta. Però per assegurar-me que es veiés en context de l'altre, he creat el segon com a resposta del primer, responent-me al meu propi tuit (clicant l'icona de respondre sota el primer tuit i borrant el meu nom d'usuari de la resposta per claredat i per guanyar caràcters).

D'aquesta manera quan algú veu un dels tuits, sempre veurà els altres tuits relacionats:

LaVanguardia-3

I si algú troba només el segon tuit, sempre poden expandir la conversa per veure el context i el tuit original:

LaVanguardia-4

Pots fer servir aquesta tècnica en lloc dels números (1/4, 2/4, 3/4, 4/4, etc.) per fer tot un seguit de tuits sobre el mateix tema. Estalvies caràcter i t'assegures que tot queda sempre lligat.

Com ho veieu?

P.D. Després de publicar els primers dos tuits, algú m'ha avisat que els sub-titulars destaquen la diferència més encara. Així que l'he afegit a la 'conversa':

LaVanguardia-5