@lizcastro says it snows a lot in Massachusetts
— DraPiula (@DraPiula) February 23, 2015
El problema és que aquest tuit només arribarà al TL del piulador (@DraPiula) i de la persona mencionada (@lizcastro), i dels seguidors que comparteixen els dos, és a dir la gent que segueixen a @DraPiula i també a @lizcastro. És a dir, encara que segueixis a @DraPiula, si no segueixes a @lizcastro, no veuràs aquest tuit*.*Bé, no veuràs el tuit a menys que vagis al TL de @DraPiula on es poden veure tots els seus tuits, tant els semi-públics com els públics.
De fet, el funcionament de l'@ està dissenyat expressament així perquè dues persones puguin tenir una conversa semi-pública a Twitter sense molestar tothom.
Però què fas quan vols que tots els teus seguidors, i no només els que segueixen al mencionat, vegin el tuit?
La solució és senzilla i segur que l'has vist moltes vegades, sense ni adonar-se'n. Quan es posa un punt davant de l'arroba, es treu el significat especial que té, convertint la conversació semi-privada en totalment pública;
.@lizcastro says it snows a lot in Massachusetts
— DraPiula (@DraPiula) February 23, 2015
Aquest tuit arribarà a tots els seguidors de @DraPiula, tant els que segueixen a @lizcastro com els que no.Aquesta técnica va molt bé quan vols tenir una conversa en públic. Per exemple, potser vols queixar-te d'un producte, però vols que tothom es fixi i que potser s'enfadin una mica també. O potser hi ha altra gent que ha tingut el mateix problema i et pot ajudar. Si ells no segueixen a la marca en qüestió (i qui segueix marques?), no veuran la conversa a menys que posis el punt:
.@Marcanothifixis La vostra web no funciona. Teniu algú online que em pugui ajudar? Altres maneres de contactar-vos?
— DraPiula (@DraPiula) February 23, 2015
O potser vols comentar un article, elicitar una resposta de l'escriptor, i compartir l'article a tots els teus seguidors amb un sol tuit:
.@lizcastro És massa tard donar soport econòmic a "Molts granets de sorra"? http://t.co/QuKGenXap4
— DraPiula (@DraPiula) February 23, 2015
Per últim, aconsello que vagis en compte de fer servir el punt al mig d'una conversa. Per exemple, imagina't que estàs discutint amb algú durant una estona. No feu servir el punt perquè esteu tenint una conversa entre els dos. Si tot de sobte un o l'altre començeu a fer servir el punt, és una manera de dir, vull continuar tenint aquesta conversa amb tu, però vull que tots els meus seguidors el vegin també. Segons les circumstàncies, pot quedar malament. Com dir, "ei, seguidors, mira quines bestièses que diu aquest", o "ajuda'm que estic perdent aquesta conversa".
.@lizcastro Ha ha, creus que es pot guanyar la independència millorant l'utilització de Twitter? Vinga ja.
— DraPiula (@DraPiula) February 23, 2015
A vegades, veig com la gent intenta solucionar el problema de l'arroba inicial posant el nom d'usuari del mencionat al final del tuit. Però jo el trobo indirecte i confús.
Estic d'acord amb allò que vas dir. @lizcastro
— DraPiula (@DraPiula) February 23, 2015
El problema amb aquesta estratègia és que no queda clar qui parla. És @DraPiula que està d'acord, o @DraPiula està citant alguna cosa que ha dit la @lizcastro? Trenca la idea de la conversa.De tant en tant veig un tuit amb un punt i arroba al mig del text
No te gaire sentit anteposar un punt a una arroba al mig d'un tuit .@lizcastro No fa res més que malgastar caràcters.
— Dra Piula (@DraPiula) February 23, 2015
Tens alguna pregunta de Twitter amb que necessites ajut? Tens algun consell o enginy que vulguis compartir? Fes servir els comentaris o envia'm una nota.
No comments:
Post a Comment