Monday, March 7, 2016

D'on és aquella imatge?

Tinc cent milions de coses que hauria d'estar fent, el més important d'ells acabant Molts granets de sorra, però això m'obliga a deixar abandonats tants altres projectes que sap greu. Per tant, agafo cinc minuts per explicar-vos alguna o altra tècnica per treure el màxim profit del Twitter, com us havia promés.

M'acaba de començar a seguir l'escriptor Francesc Serés. Feia temps que el seguia, des que el vaig veure presentar el llibre Catalunya al mirall de la immigració del demògraf genial Andreu Domingo, contribuidor de What's up with Catalonia?, i avui he vist un tuit seu sobre una editorial  que continua creixent, l'he fet retuit, i de seguida, en Francesc m'ha començat a seguir. Coses de Twitter.

Volent assegurar-me que aquest Francesc Serés era el que pensava, he anat a veure la seva pàgina de Twitter. I la seva imatge de capçalera m'ha captat l'atenció.De seguida m'ha sonat la imatge, i dubtava si preguntar-li directament d'on venia. Ja tinc tendència a mirar-ho tot pel prisme del meu país, millor no demostrar-ho tant en públic! :) A més no volia molestar un nou seguidor.

Així que he fet un pantallasso de la capçalera (Twitter no me l'ha deixat copiar directament des de l'escritori, encara que al mòbil sí que es pot. Faig servir Skitch per fer pantallassos, però hi ha moltes eines, incloses les incorporades amb el sistema). No he fet un pantallasso maco ni ben enmarcat. No importa.Llavors he obert una nova finestra al navegador, i he anat a Google. I he picat l'enllaç d'imatges:


I m'ha sortit una nova finestra Google que té una càmara a la casella de cerques:He arrossegat l'imatge de la capçalera de Francesc fins a la casella i... voilà:Google ha buscat imatges semblants i l'ha pogut identificar confirmant que sí, eren noies americanes embogides per l'arribada imminent dels Beatles.

Poder buscar imatges és una eina molt útil. També m'ha servit per saber que el periodista Arturo Puente fa un cert homenatge a J.D. Salinger:No funciona sempre—no sé on és aquell edifici del Puente per exemple—però si l'imatge és coneguda, et pot donar pistes sobre el seu origen. I avui en dia, va molt bé saber d'on venen certes imatges. Si veus que una imatge es torna viral, a vegades pots veure 1) si és autèntica, i 2) d'on ha sortit.

OK, torno a la feina. Espero que us hagi servit!
No comments:

Post a Comment